Македония продължава да гази на Евробаскет 2011

Западните ни съседи победиха и Литва, отиват на полуфинал
Обновена: 15 сеп 2011 14:41 | 15 сеп 2011 09:16, Красимир Ангелов
47
Македония продължава да гази на Евробаскет 2011
Снимка: Reuters

Баскетболистите на Македония продължават да творят историята. Тимът на Марин Докузовски вече е на полуфинал на Евробаскет, след като постигна шокираща победа над домакините от Литва с 67:65 в 1/4финалите.

Преди мача македонците изненадаха всички с представянето си, но със сигурност не са били много тези, които са им давали някакъв шанс срещу литовците.

15 000 зрители в залата в Каунас обаче не можеха да повярват на очите си след последния съдийски сигнал. Разочарованието за Литва е огромно, а Македония ще играе с Испания в първия полуфинал.

"Не мисля, че някой е очаквал да направим това. Това е най-големият успех на Македония във всеки един спорт” щастлив бе треньорът Марин Докузовски.

Целият мач бе оспорван, като литовците така и не успяха да се откъснат в резултата. В първата четвърт те поведоха със 17:10, но в края на периода преднината им бе само 20:18.

Във втората авансът в един момент стигна 9 точки – 31:22, но пак паузата дойде при 34:30. В третия период македонците поведоха веднъж, а след това продължиха да бъдат близо до съперника си.

Драмата настъпи в самия край. Малко повече от минута преди сирената Литовците поведоха с 65:61, но Лестър Маккейлъб върна 2 точки и намали.

Последва пропуск на Римантас Каукенас, който си взе борбата, но последва носена топка от Шарунас Ясикевичус. Маккейлъб не успя да реализира и Сонгайла взе борбата, но след това сбърка при паса и Стояновски открадна топката.

Македонците разиграха и Владо Илиевски попари домакините с тройка 11 секунди преди края. Симас Ясайтис пропиля последния шанс за Литва и така домакините на надпреварата ще трябва да бият утре Словения, за да си гарантират място в допълнителния квалификационен турнир за Олимпиадата в Лондон.

Американският гард Лестър Маккейлъб реализира 23 точки за победителите, които биха, въпреки че успяха едва в 31,3% от изстрелите си от игра. Стояновски обаче, бе 5 от 5 от тройката и може би това бе в основата на триумфа. Тодор Гечевски не игра, заради счупена ръка, но и това не попречи на македонците.

Още баскетболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
2
 
! Отговори
Посоките на света преди 12 години
Македония ни е югозападна съседка.Шоп #53 - кой те пита какво смяташ.
53
1
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Прости ора има от сички краища не само шопи. Аз например не сметам, че требва некой да казва на македонците какви са, те сами могат да се определят. И намирам шегите с нацианалистически уклон за израз на простащина.
52
6
 
3
 
! Отговори
sss преди 12 години
Всичко това е прекрасно , успех на нашите кръвни братя да продължава да мачкат и за напред ! Но това само за пореден път показва че македония е БИЛА , Е и ВИНАГИ ще бъде част от България ! ! !
51
3
 
5
 
! Отговори
orce преди 12 години
Povtorno se javuvam temata za denes e sportot i uspehot na MAKEDONSKITE KOSARKARI a tuka del od citatelite gurar politika i istorija kako da na siti ne ni e vece preku glava od takvi gluposti.Sportot obedinuva i lugjeto gi pravi srecni a ne obratno.Sega gledav na internet kako se slavi i tamu vo Litvanija I TUKA KAJ NAS I VERUVAJTE OSVEN MAKEDONSKI PESNI I MAKEDONSKI ZNAMINJA NISTO DRUGA, A ZA BUGARSKI ZNAMINJA NIKOJ NITU ZNAE NITU MU NA NEKOJ TREBA.
50
8
 
7
 
! Отговори
Macedonian's fa преди 12 години
FORCA MACEDONIA! Во финале ! Секоа чест на поголем дел од бугарите, но има еден мал дел, прости, необразувани, шопи, кои само пишуваат: македонците се ***! Ние македонците не велиме:бугарите се македонци А, знаете зошто велите така? Затоа што се гордеете со нас македонците! Како што му е гордост на неко да каже: ас сум американец! Е, сега таквите сами нека си го дадат одговорот зошто ние не велиме обратно! Инаку секоа чест на образуваните ***!
49
5
 
6
 
! Отговори
Do site преди 12 години
Maaaaa mnogu ste smeshni :) , sekoj pat temata e taa koj kakov bil ... ma, zalni ste , namesto da se raduvate vie pak ispravate krivi drini koj od kaj bil i koj civ bil .... Sho sakate pishuvajte ... This is MACEDONIA ... not FYROM .. F.E.A.R Macedonia xaxaxaxaxax
48
0
 
6
 
! Отговори
....... преди 12 години
до 47 Шматарок имат хората акъл и пари купуват...Защо ние не купуваме никъде?И не се изказвай не подготвен не съм шоп,за спермалина питай мама той не е за ушите а за устата от *** го знам....
47
2
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
па турците си го казват,даже са изкупили голяма част от нашата територия полулегално,и много предприятия са техни,и са като у дома си,и чрез наши фирми правят пари в ЕС,ти ако не си го чул,да ти продухаме ушите със спермалин,това дървените шопета,повече от носа си не видите,ни чуете
46
7
 
8
 
! Отговори
....... преди 12 години
ДО 30 29 Македония е Българска ДРУГИЯ ПЪТ,все едно Турция утре да ревне,че БЪЛГАРИЯ е Турска шматарок....
45
5
 
6
 
! Отговори
Бай Марин Докузов преди 12 години
Бугарите са наследници на хан Аспарух а макетата са наследници на хан Кубер а тия двамата са братя , което означава ,че какъвто е Еньо такъв е и Пеньовски.
44
3
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Браво на Ски...орти дано да продължат напред до титлата.Хан Кубер Би се гордял със своите наследници.
43
3
 
7
 
! Отговори
бай Марин преди 12 години
Аз съм от Силистра и се казвам Марин Докузов .Българинсъм с с пра дядо от прилеп.Тоя явно ми е братовчед но защо си е сложил тия ски във фамилното име.
42
3
 
6
 
! Отговори
Петричанец преди 12 години
Айде, наште! Дано стигнем и до финал!
41
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Западна България! Голям успех за нашата страна, браво българи-юнаци!
40
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една малка част от Бъгария играе силен баскетбол.Остана и останалата част да заиграе така.
39
1
 
20
 
! Отговори
Узунов преди 12 години
Браво на макетата.И напред да пердашат
38
1
 
25
 
! Отговори
MIA преди 12 години
i MERSI za site Bugari koi se raduvaat za nas
37
7
 
19
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Минусите показват какво мислят хората за мнението ти. Българите от Македония са наши братя по кръв, вяра и култура, независимо, че някой ХОМОвци тук пак се опитват да насаждат омраза. Рано или късно макетата ще се осъзнаят и пак ще бъдем един народ!Браво на македонците! Успех занапред!
36
9
 
7
 
! Отговори
MIA преди 12 години
ah bre bugari za nisto ne ve biva osven za gluposti vie ste bugari nie Makedonci toa e toa get over with
35
0
 
20
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Браво на макетата, нека бият.

Спонсорирани публикации